Tofu og græskar bagt i krydret miso

Billede af Tofu og græskar bagt i krydret miso
Ovnret. Server fx med brune ris eller anden korn samt letkogt broccoli eller grønkål
 
  • Prep Time5 min
  • Cook Time20 min
  • Total Time25 min
  • Serveres til2
  • KildeDansk Vegetarforening
  • Cuisine
    • Japanese
  • Course
    • Appetizer
    • Main Course
    • Snack

Ingredienser:

  • 500 g fersk tofu
  • 2 spsk mørk miso (byg eller ris)
  • 3 dl vand
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 2 stk mellem rødløg
  • 500 g hokkaido græskar (renset vægt)
  • 3 spsk ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du:

1

Skær tofublokken i 2 cm skiver. Pres dem for væde i et rent klæde eller køkkenrulle og skær dem i tern.

2

Rør miso fri for klumper med vand og garam masala. Bland ingefær i.

3

Lad tofuternene marinere i misoblandingen minimum 8 timer. Brug en stor skål, en lille bradepande eller det fad, du vil bage retten i.

4

Brug endelig den orange skal på græskarret, skær kun de knudrede dele fra. Skær græskar i mundrette stykker, og rødløg i både, og bland det samt olien med tofu.

5

Bag tildækket i en 225° varm ovn i 45 minutter. Bag yderligere mindst 10 minutter uden låg, til græskarret er helt mørt.

Noter:

Gå efter miso der er traditionelt fremstillet uden fiksfakserier og selvfølgelig helst økologisk, så du undgår GMO sojabønner.