Friske forårsruller med tofu og Hoisinsauce

Billede af forårsruller med hoisinsauce
  • Prep Time10 min
  • Total Time40 min
  • Cuisine
    • Vietnam
  • Course
    • Appetizer
    • Main Course
    • Snack

Ingredienser

Forårsruller:

  • 100 g. kogte risnudler
  • 10-12 stk. rispapir
  • ½ agurk i fine strimler
  • Sød basilikum
  • Koriander
  • Mynte
  • Kinesisk purløg
  • 2 stk. tofu stegt med salt og peber, skåret i strimler
  • Forårsløg, svitset i lidt olie
  • 1-2 Fintstrimlet gulerod (gerne lynstegt).
  • 8-12 salatblade

Hoisinsauce:

  • 6 spsk. Hoisinsauce
  • 10 spsk. Vand
  • ½ fed knust hvidløg
  • 1 tsk. Eddike
  • Kartoffelmel eller majsstivelse til jævning.
  • Salt og sukker
  • 2 stk. fintsnittet chili( drysses ovenpå hoisinsauce )
  • 1 stsk. Hakkede saltede jordnødder( drysses ovenpå hoisinsauce)

Sådan gør du:

Forårsruller:

1

Blødgør rispapiret i vand.

2

Fold to sider ind til midten, for at danne en aflang firkant.

3

Læg fyldet – strimlet agurk og gulerod, stegt tofu, salat, stegte forårsløg, sød basilikum, kinesisk purløg, koriander og risnudler – i den ene ende af rispapiret, og rul stramt.

4

Læg rullerne til side, mens saucen tilberedes.

Hoisinsauce:

5

Alle ingredienser, bortset fra en smule chili og de hakkede jordnødder, hældes i en lille gryde og bringes i kog.

6

Saucen smages til med salt og/eller sukker.

7

Jævn saucen med lidt majstivelse eller kartoffelmel, og drys ved servering med hakkede jordnødder og frisksnittet chili.