Friske forårsruller med tofu og Hoisinsauce
- Prep Time10 min
- Total Time40 min
- Cuisine
- Vietnam
- Course
- Appetizer
- Main Course
- Snack
Ingredienser
Forårsruller:
- 100 g. kogte risnudler
- 10-12 stk. rispapir
- ½ agurk i fine strimler
- Sød basilikum
- Koriander
- Mynte
- Kinesisk purløg
- 2 stk. tofu stegt med salt og peber, skåret i strimler
- Forårsløg, svitset i lidt olie
- 1-2 Fintstrimlet gulerod (gerne lynstegt).
- 8-12 salatblade
Hoisinsauce:
- 6 spsk. Hoisinsauce
- 10 spsk. Vand
- ½ fed knust hvidløg
- 1 tsk. Eddike
- Kartoffelmel eller majsstivelse til jævning.
- Salt og sukker
- 2 stk. fintsnittet chili( drysses ovenpå hoisinsauce )
- 1 stsk. Hakkede saltede jordnødder( drysses ovenpå hoisinsauce)
Sådan gør du:
Forårsruller:
1
Blødgør rispapiret i vand.
2
Fold to sider ind til midten, for at danne en aflang firkant.
3
Læg fyldet – strimlet agurk og gulerod, stegt tofu, salat, stegte forårsløg, sød basilikum, kinesisk purløg, koriander og risnudler – i den ene ende af rispapiret, og rul stramt.
4
Læg rullerne til side, mens saucen tilberedes.
Hoisinsauce:
5
Alle ingredienser, bortset fra en smule chili og de hakkede jordnødder, hældes i en lille gryde og bringes i kog.
6
Saucen smages til med salt og/eller sukker.
7
Jævn saucen med lidt majstivelse eller kartoffelmel, og drys ved servering med hakkede jordnødder og frisksnittet chili.