Tofu og græskar bagt i krydret miso
Ovnret. Server fx med brune ris eller anden korn samt letkogt broccoli eller grønkål
- Prep Time5 min
- Cook Time20 min
- Total Time25 min
- Serveres til2
- KildeDansk Vegetarforening
- Cuisine
- Japanese
- Course
- Appetizer
- Main Course
- Snack
Ingredienser:
- 500 g fersk tofu
- 2 spsk mørk miso (byg eller ris)
- 3 dl vand
- 1 spsk garam masala
- 1 spsk fintrevet ingefær
- 2 stk mellem rødløg
- 500 g hokkaido græskar (renset vægt)
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du:
1
Skær tofublokken i 2 cm skiver. Pres dem for væde i et rent klæde eller køkkenrulle og skær dem i tern.
2
Rør miso fri for klumper med vand og garam masala. Bland ingefær i.
3
Lad tofuternene marinere i misoblandingen minimum 8 timer. Brug en stor skål, en lille bradepande eller det fad, du vil bage retten i.
4
Brug endelig den orange skal på græskarret, skær kun de knudrede dele fra. Skær græskar i mundrette stykker, og rødløg i både, og bland det samt olien med tofu.
5
Bag tildækket i en 225° varm ovn i 45 minutter. Bag yderligere mindst 10 minutter uden låg, til græskarret er helt mørt.
Noter:
Gå efter miso der er traditionelt fremstillet uden fiksfakserier og selvfølgelig helst økologisk, så du undgår GMO sojabønner.